Tuesday, March 8, 2016

This is London Calling!



Kui Eesti tiim Londonisse koolitusele jõudis, ei olnud veel enamus projektipartnereid saabunud. Üks koolituse läbiviijatest, Liudas Leedust, tõstis eestlaste täpsuse kohe ka esile ja pani ka ülejäänud partneritele südamele, et kellaaegadest kinnipidamine on tähtis. Nii need koolituspäevad algasid. 

Koolituse kava
 
Lisaks eri rahvuste esindajate tundmaõppimisele tuli tuttavaks saada Londoniga, kohaneda türgi-itaalia-slovakkia-eesti-rootsi-rumeenia-belgia-leedu aktsendilise inglise keelega ja leida tee kolleegidest sõpradeni. 

Kõik selle sõlmis ühtseks tervikuks muusika kaasava hariduse võtmes. See sisaldab nii teadmisi, aga rohkem vast suhtumise muutumist, usku headuse jõusse
Koolituspäevad olid nagu koolituspäevad ikka – palju infot, mitmekesised teemad – mõned neist täis üllatusi, teistes äratundmist. Oled Sa muusikaõpetaja, õpetad matemaatikat, inglise keelt või hoopis erivajadustega õpilasi, muusika liidab. Nii nagu ka toit.Eestlaste suurem sõprus Türgi partneritega saigi alguse just ühisest lõunasöögist nende rahvusrestoranis Londonis. Ja itaallastega said soojad suhted loodud tänu ühisele sügavamale huvile muusika vastu. Heade partnerlussuhete loomine on kahtlemata üks olulisematest rahvusvahelise projekti eesmärkidest. Kuid võib-olla olulisemgi on, et sõidad koolitusele kolleegidega ja tagasi tuled sõpradega. Nii meiega just juhtuski. 
 

Üheskoos tutvustasime partneritele meie maa kultuuri läbi kaera-jaani ja Jaan läks jaanitulele. Ehedat ahhetama panevat emotsiooni tekitasid partnerites pildid meie laulupidudest. Konarlik inglise keel sai ühiste jõududega arusaadavaks kõneldud, London sai tuttavaks nagu meie oma pealinn. 

Sõit Londonisse saab jätku reisina Slovakkiasse, seekord koos õpilastega. 


Marika ja tema sõbralik tiim juba ootavad ja siis kohe-kohe, juba maikuus on kõik partnerkoolid külas meil, Kuusalus. 
Südamesse salvestatud head emotsioonid ja tunded Londonist on nagu üks hea raamat. Häid raamatuid loetakse elus mitu korda ja ikka leitakse sealt midagi uut. 

Järgmiste Londoniteni!


Siin on ülevaade Rootsi koolitajate kolmest slaidiesitlusest:





Belgia koolitaja esitlused



No comments:

Post a Comment