Thursday, May 5, 2016

Island ja õuesõpe

Saabusime Islandile laupäeva hommikul ja  viibime siin imelisel saarel nädala. Selle aja jooksul oleme saanud nii teooriat kui ka praktikat õuesõppe kohta.
Pühapäeval kohtusime kogu grupiga, kus on kokku 13 osalejat (Soomest, Saksamaalt ja Eestist) ja kaks õpetajat Islandilt. Meil on väga tore rühm ja suurepärased juhendajad. Islandi inimesed on sõbralikud, lahked ja heidavad palju nalja.
Esmaspäeval oli tutvumisring, samuti rääkisime grupiprotsessidest. Mängisime mitmeid vahvaid mänge ja õhtul käisime kohalikus ujulas.
Meelte tajumine ja kaaslase usaldamine.
Rühmakaaslased.
Meie juhendajad.
Teisipäeval kogusime inpiratsiooni, tutvudes Andy Goldsworthy loominguga. Ta on looduskunstnik, kes kasutab looduses olevat materjali, loob sellest kompositsioone ning pildistab need üles. Seejärel läksime randa, kus jagunesime gruppidesse. Meie ülesandeks oli teha looduses leiduvast materjalist midagi huvitavat.
Vetikatest puu, mis kujutab erinevaid aastaaegu.
Hiljem sai ka igaüks eraldi võimaluse endale meelepärane objekt teha. Sellele järgnes ekskursioon Blue Lagooni. Sinna sõites möödusime  laavaväljadest.
Maastik Islandil.

Blue Lagoon:)
Kolmapäeva veetsime metsas. Esimeseks ülesandeks oli teha rühmades endale varjualune. Seejärel grillisime lõkkel kala ja juurvilju. Päeva lõpus valmis igal rühmal lõbusad atraktsioonid köitest, kus lastel oleks lõbus aega veeta.

Lõhe on tulel.

Neljapäev algas kohaliku kooli külastusega. Tutvusime koolisüsteemiga ning vaatlesime kahte õuesõppetundi. Pärast seda läksime grupiga mägedesse matkama.
Koolis ei ole eraldi klassiruume.
Hot river.

Reedel tutvustasid kõik enda riiki ja kooli. Oli väga huvitav kuulata, kui erinev on Saksamaa koolisüsteem meie omast või kui sarnane on Soome oma meile. Peale esitlusi sõitsime vaatama geisirit ja Gullfoss juga. Õhtu lõppes ühes küünis, kus  maitsesime iga riigi kohalikku sööki.
Gullfoss waterfall

Geiser

Laupäeval jätsime kõigiga hüvasti ja asusime koduteele. Eestisse jõudsime umbes 00:15. Saime tuttavaks väga toredate inimestega!

Island ei sarnane ühelegi teisele maale, kus seni käinud oleme.  Islandlased ütlevad: "If you get lost in the forest, then just stand up.".
Meie rühm!

No comments:

Post a Comment