Monday, November 7, 2016

Inglise keele kursus Maltal

Algklasside õpetajad Hegne Kibuvits ja Pille Pant viibisid eelmisel nädalal täiendkoolituskursusel. Kuusalu Keskkooli õpetajate ja töötajate õpirände projekti finantseerib SA Archimedes.



KUS? MIS? Oktoobrikuu eelviimasel päeval lendasime soojale Maltale, et osa saada algkooli õpetajatele mõeldud inglise keele kursusest. Sinna minnes ootasime uusi ja põnevust tekitavaid ideid. Samuti lootsime, et meil on aega ka Malta vaatamisväärsustega tutvuda.

SUUREPÄRASED INIMESED. Pühapäeval jõudsime enda majutusperre. Väga oluline on see, millised inimesed sind ümbritsevad. Meid võtsid vastu õnnelikud, sõbralikud ja abivalmid Marita ning Pierre, keda loodame veel kunagi näha, sest nende olek ja iseloom olid fantastilised.

LIIKLUS. Malta liiklus aga pole nii roosiline, ülekäiguradasid oli meie kandis minimaalselt ning tänava ületamine tundus ohtlik. Pimedal ajal tekkis soov kanda helkureid, kui seda mõtet kohalikega jagasime, siis meie üllatuseks ei teadnud keegi midagi helkurist.


HIILGAV KURSUS. Kursuse õppejõule läheb meie suur imetlus ja tunnustus. See kursus oli WOW! Õpetaja hiilgas enda metoodiliste teadmiste, praktiliste kogemuste ning uudsete meetoditega. Iga päev oli ära jagatud kolmeks 1,5-tunniseks õppetunniks, mis käsitlesid erinevaid keelelisi valdkondi. Kõige rohkem uusi ideid saime etteütluste, muusika, videote ja loovjuttude kasutamisel enda tundides.  Selle kursuse jooksul ahhetasime palju.


KULTUURIPROGRAMM. Maltal olles soovisime kindlasti osa saada sealsest rikkast kultuurist. Malta on väga väike saar ning seetõttu ei ole saare peamiste vaatamisväärsustega tutvumine väga aeganõudev. Maltat külastab igal aastal umbes kolm korda rohkem turiste, kui seal on elanikke. Maltal räägivad enamasti kõik ladusalt inglise keelt, sest malta keele kõrval on teiseks riigikeeleks inglise keel.

VALLETTA. Valletta on Malta pealinn de facto, ametlik pealinn riigil puudub. Linn vapustab kaunite vaadetega.



MDINA JA DINGLI CLIFFS. Mdinat nimetatakse teisiti "The silent city" ehk vaikiv linn. See väike linnake oli kunagi Malta pealinnaks, praegu elab seal alla 300 elaniku. Seal võivad autodega sõita ainult linnas sees elavad inimesed. Tõesti, kohe peale väravast sisenemist tekib tunne, et oled teinud rännaku läbi aja. Sealsed tänavad on kitsad ning käänulised.  See on üks ainulaadsemaid linnakesi, mida näinud oleme!


DINGLI CLIFFS. Malta reisi lõpetuseks nautisime kaunist vaadet Malta kõige kõrgemast vaateplatvormist, mis oli umbes 253 meetrit merepinnast. Kaunis.

Tehtud!



No comments:

Post a Comment